محصولات ارگانیک و شرایط تولیدی آنهامحصولات ارگانیک و شرایط تولیدی آنها

محصولات ارگانیک

مقدمه:
پیشگیری از بیماری و عوامل بیماری زا یکی از شاخص های توسعه سلامت در جامعه و محیط زیست است. در حال حاضراستفاده از سموم و کودهای شیمیایی به منظور ارتقاءعملکردی محصولات کشاورزی نسبت به گذشته فزونی یافته است که خود عاملی در شیوع بیماری های خطرناک برای انسان و حیوانات می باشد. یکی از راه حل های پیشگیری از این شرایط تولید و مصرف محصولات ارگانیک می باشد. از این رو آشنایی با مفهوم کامل محصولات ارگانیک و نحوه تولید و پروش آنها، مصرف کنندگان را در دستیابی به زندگی سالم یاری خواهد بخشید. در این مقاله پس از تعریف "محصولات ارگانیک" به شرح  مختصری از شرایط تولیدی انواع آنها می پردازیم تا با این نوع محصولات بیشتر آشنا شویم.
 

محصولات ارگانیک:

محصولات ارگانیک به کلیه محصولاتی اطلاق می شود که بدون استفاده از علف کش ها و آفت کش های مصنوعی و ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشند. هدف از تولید  ارگانیک ایجاد سیستم‌های تولیدی به هم پیوسته در راستای توسعه پایدار (منطبق با معیارهای اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی)” است. در ادامه خلاصه ای از شرایط تولیدی محصولات ارگانیک در دو دسته کشاورزی و پروتئینی عنوان می گردد.
 

شرایط تولید محصولات کشاورزی ارگانیک

  • خاک ایمن

خاک مورد استفاده در کشاورزی محصولات ارگانیک نباید حاوی املاح سرب، کلراید پتاسیم باشد، همچنین حداقل ۳ سال قبل از برداشت محصول، از آبیاری محصولات زراعی با آب فاضلاب جلوگیری می شود.

  •  منع اصلاح سازی در تولید محصولات

در فرایند تولید محصولات کشاورزی ارگانیک، از مواد افزودنی مانند رنگ دهنده های مصنوعی، شیرین کننده های شیمیایی استفاده نمیشود، همچنین هیچ اصلاح ژنتیکی و پرتودهی یونیزه کننده در تولید محصول استفاده نمی گردد.

  • ذخیره سازی و انبارداری مجزای محصولات

انبارش محصولات ارگانیک کاملا جدا و مجزا از مابقی محصولات می باشد.

  • منع بکارگیری مواد شیمیایی مصنوعی در تولید محصولات

در تولید محصولات کشاورزی ارگانیک از بکارگیری کلیه مواد شیمیایی اعم از کودهای شیمایی، آفت کش ها، ه کش ها و علف کش ها خودداری می شود.
 

شرایط تولیدی محصولات پروتئینی و فراورده های دامی و غیردامی ارگانیک

 

  •  پرورش ارگانیک

در فرایند تولید محصولات پروتئینی، طیور و حیوانات از روز اول تولد (حداکثر روز دوم) به روش ارگانیک بر اساس یک سری فرایندهای استاندارد پروش می یابند.کمیسیون کودکس آلیمنتاریوس (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) شاخص های استانداردی برای پروش و دام و طیور ارگانیک تعریف نموده‌اند از جمله میتوان به منع بکارگیری دانه‌های تراریخته یا محصولات فرعی حاصل از آنها و خوراک های شیمایی در تغذیه دام و طیور و عدم استفاده از آنتی‌‌بیوتیک‌ها و هورمون ها در پروش حیوانات و طیور نام برد.

  •  انبارش و ذخیره سازی

محصولات و فراوده های ارگانیک به صورت کاملا مجزاء از مابقی محصولات و فراوده های پروتئینی ذخیره سازی می شوند.

جمع بندی:
این روزها رشد آلودگی های زیست محیطی و تولیدات بی کیفیت محصولات غذایی موجب گردیده است که مصرف کنندگان نسبت به تغذیه کالاهای ارگانیک و سالم، استقبال بیشتری نشان بدهند. در این مقاله سعی بر آن شده است که در کنار معرفی محصولات ارگانیک، شاخص ها و استانداردهای تولیدی محصولات ارگانیک بیان گردد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها