طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی)

 

طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی)

کته شیر یا شیر پلا غذایی گیلانی و اصیل است که در دستور تهیه آن از شیر به جای آب استفاده می‌شود. می‌توانید بسته به سلیقه‌تان داخل آن مقداری کشمش سرخ‌شده یا خرما بریزید. ریختن زعفران یا دارچین در این کته آن را بسیار خوش‌عطر می‌کند.
به یاد داشته باشید 

بایدها و نباید ها درباره طرز تهیه برنج کته زیاد هستند.

برنج خیساندهسه پیمانه

شیر کم چرب کاله خرید آنلاینپنج پیمانه

خرما هسته گرفته۱۵۰ گرم

کشمش خیساندهیک پیمانه

کره۵۰ گرم

زعفران ساییده و نمکبه مقدار لازم

مرحله اول

برنج و شیر را با یک پیمانه آب و کمی نمک در قابلمه روی آتش ملایم قرار دهید. نیمی از کره را با زعفران ساییده به برنج اضافه کنید و یک دور هم بزنید.

مرحله دوم

وقتی شیر و آب برنج جمع شد، قابلمه را از روی آتش بردارید.

مرحله سوم

باقی کره را در قابلمه داغ کنید و کشمش و خرما را تفت دهید. بعد از خارج کردن کشمش و خرما، دو لایه نان لواش را کف قابلمه روی کره قرار دهید و برنج را با کفگیر روی آنها بریزید.
خرما و کشمش را وسط برنج بریزید و باقی برنج را روی آنها اضافه کنید.

مرحله چهارم

دم‌کنی را روی قابلمه قرار دهید و ۴۰ دقیقه برای دم‌کشیدن برنج و آماده شدن ته‌دیگ صبر کنید.
اگر برای گیلانی‌ها سفره می‌چینید، بد نیست که خورش ترش‌واش و شامی گیلانی را هم در لیست غذاهایتان قرار دهید.

فوت کوزه‌گری

  • علاوه بر خرما و کشمش می‌توانید گردو هم به برنج اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید این کته کمی سبک‌تر شود، مقدار شیر آن را کمتر و مقدار آبش را بیشتر کنید.
  • شیر تنها ماده لبنی نیست که می‌توانید با کمکش کته آماده کنید. شما می‌توانید کته را بعد از پخت با یک پیمانه ماست مخلوط کنید و کته ماست بسازید یا اینکه  کته با نوشیدنی کفیر را با این دستور تهیه کنید.
  • یادتان باشد که طرز تهیه کته شیر با شیر برنج کاملا متفاوت است. شیر برنج یک دسر آبدار شیرین است و کته شیر یک غذای کامل شمالی. کیک شیر برنج را هم می‌توانید با این دستور آماده کنید.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها