برنج آبکش کردن، ممکن است سخت و وقتگیر به نظر بیاید اما با دانستن چند نکته اساسی میتوانید به راحتی آن را آماده کنید و لازم نیست نگران خوب از آب درآمدن آن برای مهمانیها باشید. نکات و طرز تهیه برنج آبکش را در ادامه بخوانید.
به یاد داشته باشید
بایدها و نباید ها درباره طرز تهیه برنج و کته زیاد هستند.
برنج را با دقت پاک کنید تا سنگ یا ماده اضافی داخل آن نباشد. برنج را در ظرف بریزید و آن را با آب سرد بشویید، تا وقتی که آب زلال شود. هر بار ظرف را از آب پر کنید و با چرخاندن دستانتان به حالت دورانی درون ظرف برنج را خوب تمیز کنید(دقت داشته باشید که منظور چنگ زدن نیست چون این کار باعث خرد شدن برنج شما میشود). آب داخل ظرف را با حتیاط را خالی کنید و دوباره این کار را تکرار کنید.(مراقب باشید هنگام دور ریختن آب، برنج بیرون نریزد). معمولا سه بار شستن کافی است، در صورتیکه بعد از سه بار آب همچنان تیره بود برنج را مجدد بشویید.
بعد از این که برنج را شستید، داخل آن آب ولرم و نمک بریزید، چند ساعتی آن را کنار بگذارید تا خیس بخورد. حدودا ۳ ساعت برای خیس خوردن کافی است، سپس آب اضافی را خالی کنید.
قابلمهای را تا دو سوم از آب پر کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. توجه داشته باشید که اندازه قابلمه باید متناسب با مقدار برنج باشد، تا جای کافی برای جوشیدن داشته باشد. بعد از آنکه آب در قابلمه شروع به جوشیدن کرد برنج خیس را به آن اضافه کنید.
شعله را کم نکنید و صبر کنید برنج هم بجوشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد به آرامی چند بار آن را هم بزنید که دانهها به هم نچسبند.
حدودا ۱۰ دقیقه جوشاندن برنج کافی خواهد بود، البته این زمان با توجه به نوع برنج میتواند مختلف باشد. در این مرحله برنج برای آبکشی آماده خواهد بود.
آبکش را آماده کنید و برنج را داخل آن بریزید، آب سرد روی آن بریزید که نمک اضافه خارج شود.
قابلمه مورد نظرتان را آماده کنید بسته به سلیقه ته دیگ مورد نظرتان را آماده کنید و برنج را روی آن بریزید، برنج را از اطراف جمع کنید و به صورت کله قند در وسط قابلمه جمعشان کنید.
میتوانید یک قاشق کوچک روغن روی آن بریزید. درب قابلمه که دمکنی روی آن قرار دارد را ببیندید، حرارت گاز را کم کنید تا برنج دم بکشد.
روی برنج میتوانید زعفران دمکرده یا زعفران آسیابشده بریزید تا عطر، طعم و ظاهر بهتری به آن بدهید. این برنج را در کنار خورشهای خوشمزه سرو کرده و لذت ببرید.
درباره این سایت